Prettige kerstdagen - Reisverslag uit Sydney, Australië van Rob en Mo - WaarBenJij.nu Prettige kerstdagen - Reisverslag uit Sydney, Australië van Rob en Mo - WaarBenJij.nu

Prettige kerstdagen

Door: Rob en Mo

Blijf op de hoogte en volg Rob en Mo

22 December 2006 | Australië, Sydney

Hallo alle kerstmannen en kerstvrouwen van Nederland!!

Iedereen druk bezig met kerstvoorbereidingen behalve wij waarschijnlijk. Wij zitten al een weekje in the middle of nowhere oftewel in de outback. Dit is het midden van het land. Vanuit Cairns zijn we eerst nog even de jungle in geweest en tussen de krokodillen geslapen. (Een dorpje waar meer krokodillen leven dan inwoners). Vanuit daar een lange weg voor de boeg naar Alice Springs. In Alice springs hebben we een 2-daagse excursie gemaakt naar Ayers Rock. Dit is die grote bekende berg van australie.
Deze excursie was nogal heftig. Wandelingen van 3 uur in 40 graden is niet niks zeg maar. Het was mooi.

De tocht door de outback is wel gaaf. Komen elke keer verschillende landschappen tegen. Al is het toch allemaal woestijngedeelte natuurlijk. Om de kilometer ligt een dooie kangaroo, koe, hond, kameel, schaap of vogel, die ter plekke opgegeten worden door mega roofvogels of kraaien. Heel apart allemaal weer. We hebben gelukkig ook levende dieren gezien. We moeten morgen nog 550 kilometer en dan zijn we weer in de bewoonde wereld (Adelaide). Dan hebben we ongeveer 3000 kilometer in de outback gereden in een week tijd. Wel apart hoor de outback. Je rijdt een paar honderd kilometer en opeens staan er 4 verotte huizen, een motel of hostel en een bezinepomp echt in the middle of nowhere en dat is dan een dorp. Je zou zeggen dat die mensen hier vereenzamen. Wel gaaf om weer mee te maken.

Ook zijn we de echte Aboriginals tegengekomen. Nou, dat zijn mensen!! Ik mag het misschien niet zeggen, maar het zijn net apen. Die doen gewoon de hele dag niets dan onder een boom zitten en ruzie maken met elkaar. Werken hebben ze geen zin in. Ik dacht dat ik lui was, maar dat slaat alles. Ze slaan elkaar ook gewoon met flessen enzo tegen elkaars hoofd. Heel normaal. Ongelooflijk!!

Nou, mensen omdat de kerstdagen voor de deur staan hebben wij ook een kerstkaart voor jullie (foto). Geen witte kerst voor ons dit jaar, maar een kerst tussen de palmbomen. Met kerst willen we in Adelaide zijn. Hoop dat het mooi weer is. Er zijn nogal wat bosbranden dus dat is niet erg bevordelijk voor het weer zeg maar.

Wij willen iedereen een hele prettige kerst en een heel gelukkig en gezond nieuwjaar toewensen!!

Groetjes Robbert en Monique

• 22 December 2006 - 10:23

Dianne:

Jeetje! Mooi hoor!!!! Ik wens jullie ook hele fijne feestdagen!

Dianne

• 22 December 2006 - 11:53

Elise:

Echt leuke foto's. Ik weens jullie hele fijne kerstdagen!!
    dikke kus Elise

• 22 December 2006 - 11:58

Stef:

Prettige kerst.

• 22 December 2006 - 13:13

Marco:

jullie ook hele fijne feestdagen.
    zal wel heel anders zijn dan normaal.
    misschien bbq?

• 22 December 2006 - 13:46

MK & CK:

MERRY X-MAS and A HAPPY NEW YEAR

• 22 December 2006 - 18:54

Andre En Yvonne :

jullie ook hele fijne kersdagen.

• 22 December 2006 - 19:05

Marcel:

die van de Ooftstraat.
    Hai Rob en Mo. Jullie zijn te benijden als ik jullie belevenissen lees. Het begint hier ook een beetje Australisch te worden als je de temperaturen hier meemaakt. 10 gr. C. is zowat normaal in dec.elke dag. Verrassend jullie foto's steeds. Ga door.
    Gezellige (kerst)dagen en een bruisende jaarwisseling. Groet Marcel

• 22 December 2006 - 19:43

De Hoegeetjes:

Hallo Robbert en Monique.
    Hier vanuit een lauw Nederland hele fijne kerstdagen en een voorspoedig, gezond en liefdevol 2007 toegewenst!
    Lieve groetjes ome Jillis en tante Ria.
    Hou jullie taai en blijf allert!

• 22 December 2006 - 20:36

Wesley:

hey vrienden.. fijne dagen en jullie begin van 2007 is in ieder geval helemaal top!!!

• 23 December 2006 - 11:49

Bas En Nadine:

jullie ook hele fijne dagen en nog bedankt voor de sms. en geniet lekker van de warme kerstdagen we zijn er jaloers. hier begint het steeds kouder te worden
    liefs ons

• 23 December 2006 - 18:56

Michel En Ilse:

He Aries,

Ziet er keurig uit die foto's, donders. Uiteraard ook wel herkenbaar voor ons. Gaaf he alleen maar van die rechte wegen, het immer geraden aus effect is daar geen onbekend fenomeen. Prettige kerstdagen en een fijne jaarwisseling!!!

• 23 December 2006 - 20:45

Henk (gebr V Leeuwen:

Fijne kerstdagen en goede jaarwisseling vanuit een miezerig Drenthe. groeten ook van Bert.

• 24 December 2006 - 09:47

Ruud & Bianca:

He Rob & Mo!

Zo te zien en te horen vinden jullie het helemaal geweldig daar in het verre Australie! Geniet er lekker van en we wensen jullie natuurlijk ook een hele fijne en warme! kerst toe!

Veel liefs Ruud & Bianca

• 24 December 2006 - 11:30

Jessica En Sandor:

He abo's,

Zo te zien hebben jullie het goed naar jullie zin. Tevens hebben we gehoord dat jullie geinteresseerd zijn naar de status in jullie huisje. Hierbij dan even een korte up-date:
    Grote plant -> Zo goed als dood
    Orchidee -> Bloemloos met knoppen, krijgt veel liefde. Overlevingskans 85%
    Rest plant-> optimale staat
    Keukenrol -> Daar is een ernstig tekort aan ontstaan.

Tot zover. Een hele fijne vakantie nog. We blijven jullie site volgen.

Fijne dagen,

Jessica en Sandor

• 24 December 2006 - 13:47

Arie En Truus:

monique en rob prettige kerstdagen en een goed en gezond 2007 en wij volgen jullie nog steeds hoor.

• 25 December 2006 - 17:17

Frances:

Hoi Robbert&Monique,
    Wij wensen jullie fijne feestdagen en een gelukkig 2007!Gave foto's weer!groetjes Frans,Adrie,Marco en Frances

• 28 December 2006 - 17:12

Caro:

heeeee vakantiegangers!!!
    hebben jullie een leuke kerst gehad? iig heel apart natuurlijk.
    Ik zag dat jullie al heeeeeel bruin zijn, en ik.. ik geef licht in het donker!! ook hierin moet verschil wezen he haha

doe voorzichtig

xxxx

• 01 Januari 2007 - 13:17

Anneloes:

Hey Rob en Mo!

Happy New Year!! en een fijne tijd nog daar!

xx

• 01 Januari 2007 - 19:11

Rachel:

Heeey robbie & moonie!
    Toch een beetje kerstidee gehad? En een goed uit-einde?! Hier is alles rustig gebleven hoor.Alles gaat goed zo te lezen.En mooie foto's! Nou ik ga gauw inpakken, want ga een weekje naar duitsland (tja tis geen australie maar goed)haha.
    kusje rachel

• 07 Januari 2007 - 20:34

Harry En Ottie:

Eindelijk is het gelukt om jullie op de goede!!! manier even terug te mailen.Geweld- ige belevenissen maken jullie mee; en vertellen het zo leuk; echt fyn om te lezen.Mooie
    foto's,complimenten
    Had al eerder ge- probeerd iets te laten weten, maar dat is kennelijk niet overgekomen, evenals mijn sms op je verjaardag Mo.Stuur'm alsnog Mo. ik heb je vriendin op 't postagentschap in
    Hilvers. ontmoet.
    Weet niet hoe ze heet maar is een aardig en mooi meisje. Goede reis verder Groeten en liefs,
    Harry en Ottie.